Appel-griesmeelcake met vanillevla

Wat bin ik noarig?

  • 2 appels                                                                                                                           
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 500 ml vanillevla
  • 250 gr griesmeel + extra om te bestuiven
  • amandelschaafsel
  • poedersuiker
  • bakvorm ong. 28 x 18 cm, ingevet

Hoe maak ik ‘t?

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden. Snijdt de appels in vieren, verwijder het klokhuis en halveer de parten. Klop de eieren met een mixer in een kom met de suiker en olie 5 min. Voeg de bakpoeder, vla en griesmeel toe en roer goed door.
  2. Bestuif de bakvorm met wat griesmeel. Verdeel het beslag over de vorm en verdeel de plakjes appel erover. Bestrooi met amandelschaafsel en bak ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  3. Haal uit de oven en laat ca. 1 uur afkoelen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

(Allerhande)

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.