Burgemeester Waanders brengt kennismakingsbezoek aan de Vrouwbuurtstermolen en de Aerden Plaats

Vrijdagmiddag 21 juni heeft onze nieuwe burgemeester van Waadhoeke, mw. Waanders, een kennismakingsbezoek gebracht aan de Vrouwbuurtstermolen en de Aerden Plaats. Het Stichtingsbestuur van de Vrouwbuurtstermolen had gereageerd op een oproep van haar in de Bildtse Post / Franeker Courant aan inwoners, bedrijven en instanties etc. in Waadhoeke om haar uit te nodigen voor een nadere kennismaking. Mw. Waanders werd op de molen welkom geheten door de voorzitter van de Stichting, Arjen Hoogland. Onder het genot van overheerlijke versgebakken struven werd het wel en wee van de laatste historische Bildtse molen besproken, waarbij ook de financiën ter sprake kwamen en de rol hierin van de nieuwe gemeente Waadhoeke. Het onderhoud, de verzekering en het draaiende houden van de molen zijn ieder jaar grote kostenposten. Naast de subsidies uit restauratiefondsen wordt geprobeerd met donaties en allerlei initiatieven zoals de oud ijzer verkoop, de verkoop van het struufmeel in de molen en op de streekmarkt en het organiseren van de Midseumer Môlnkoier financieel rond te komen. Een bijdrage vanuit de gemeente zou hierbij ook zeer welkom zijn. De burgemeester was zeer geïnteresseerd en enthousiast over de initiatieven van de Stichting. Molenaar Jan Braaksma bakte niet alleen de lekkerste struven, maar gaf tijdens de maaltijd ook uitleg over de historie van de molen. Vervolgens werd het bezoek getrakteerd op een rondleiding van Jan inclusief anekdotes.
Het gezelschap is hierna met de praam naar Ouwe Syl gevaren waar de Aerden Plaats en de Vlindertuin zijn bezocht. Janny Vellinga verzorgde de rondleiding binnen en buiten in de Vlindertuin en praatte de burgemeester bij over de gang van zaken en de veelheid aan activiteiten die hier plaatsvinden, zoals o.a. de permanente en tijdelijke exposities, muzikanten in de Vlindertuin, lezingen en de concerten van Sliktones.
Het was niet het eerste bezoek van mw. Waanders aan Ouwe Syl en gezien haar enthousiasme zal het ook niet het laatste zijn geweest. Onder prachtige weersomstandigheden is het gezelschap weer naar Vrouwbuurtstermolen gevaren, waar teruggekeken kon worden op een geslaagde middag!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.