Wat bin ik noarig?
150 g boter, gesmolten
rasp van 1 citroen
4 eieren
500 g Griekse yoghurt
250 g suiker (50 + 200)
350 g Froubuurtster griesmeel
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
150 g honing
Hoe maak ik ‘t?
Oven voorverwarmen op 175 graden C
Bakvorm bekleden met bakpapier , ong 33 x 23 cm.
De eiwitten stijfkloppen met 50 g van de suiker
In een andere kom yoghurt, 200 g suiker, eidooiers en citroenrasp mengen
Daarna griesmeel en bakpoeder erdoor mengen, dan de gesmolten boter
Als laatste voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onderspatelen
Gedurende ong 30 – 40 min bakken
Verwarm honing en citroensap al roerend tot het goed vloeibaar is (niet koken) en giet dit
over de nog warme koek. Dit lijkt veel, maar het wordt gemakkelijk door de cake opgenomen.
Af laten koelen en evt vlak voor het serveren bestrooien met poedersuiker
Suggesties:
Eventueel met stukjes ananas of appel op de bodem.
Lemoncurd erop of crême fraîche…….