Griesmeelpudding met citroen en rode vruchtensaus

Wat ben ik nodig?

Voor de pudding:

  • 1 liter melk
  • 85 gr. Froubuurtster griesmeel
  • 100 gr. suiker
  • 1 of 2 citroenen, liefst bio
  • snufje zout
  • puddingvorm van 1 l. of kleinere vormen

Voor de saus:

  • 1 eetlepel honing of wat suiker
  • verse rode vruchten of bv. doosje 250 gr. zomerfruit of blauwe bessen/framboos uit de vriezer

Hoe maak ik ‘t?

Pudding: Was de citroen(en) goed en rasp de schil. Doe de rasp samen met de melk en een snufje zout in een pan met dikke bodem. Breng de melk aan de kook en laat nog 5 minuten doorkoken op zacht vuur onder voortduren roeren.

Meng het griesmeel met 100 gram suiker en voeg dit mengsel toe aan de melk. Laat het op laag vuur nog ong. 8- 10 min. doorkoken tot een dikke pap. Roer regelmatig.

Spoel de puddingvorm(en) goed om met koud water. Giet de pudding in de vorm, laat goed afkoelen en minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

(Evt. kun je de vorm eerst heel lichtjes invetten met olie en daarna omspoelen met koud water)

 

Saus: Verwarm de vruchten met de honing of suiker met evt. beetje water in een pan en laat wat pruttelen/inkoken tot moes/dikke saus.

Serveren: Houd de puddingvorm kort in een badje van warm water. Maak evt. de bovenrand van de pudding voorzichtig los met je vingers. Plaats een bord omgekeerd op de puddingvorm en draai het bord en de pudding tegelijk om. Laat de pudding uit de vorm glijden.

Serveer de pudding met de vruchtensaus.

 

Eet smakelijk!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.