NL Doet actie 11 mrt. 2017

NL Doet logo 2017

 

 

 

Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is in het kader van de NL Doet actie van het Oranjefonds de hele molen van top tot teen schoongemaakt.  

Met hulp van een hoogwerker van de Gebr. Drijfhout, is op vrijdag de buitenkant grotendeels onder handen genomen door onze molenaars Jan en Uilke.

Het schilderwerk is bovenin afgenomen en de rietkap is van overtollige mosgroei ontdaan en behandeld tegen mos- en algengroei.

Met behulp van vele vrijwilligers is de volgende dag  de rest van het schilderwerk buiten gereinigd en van binnen is alles van kap tot vloer gestofd, geraagd, geveegd en gezogen.

De molen staat er weer als een plaatje bij, klaar om in het nieuwe seizoen bruidsparen en de vele bezoekers weer te ontvangen.

Door het NL Doet comité van Vrouwenparochie werden we van overheerlijke zelfgebakken koek voorzien en na afloop genoten we van heerlijke soep en broodjes in dorpshuis de Kijfhoeck.

Dank hiervoor. 

Wilt u volgend jaar op 10 maart 2018 meehelpen de molen zomerklaar te maken of wilt u op een andere manier van betekenis zijn voor onze molen?

Meldt u dan aan via info@devrouwbuurtsermolen.nl

Uw hulp wordt zeer op prijs gesteld!

 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.