Recepten

 

Froubuurtster folkoren- sonnepitbôl met bier

Lekker en soamaar klaar !

Wat bin ik noarig?

  • 3 eetlepels kokosoaly of smolten butter
  • 350 gr. Froubuurtster folkorenmeel
  • 1 eetlepel bakpoeier
  • 1½ theelepel sout
  • 50 gr. heuning ( of agavesjirp)
  • 50 gr. sonneblompitten ( of andere pitten, saden)
  • 1 blikky of flessy bier (300 ml)

Hoe maak ik ‘t?

Oven op 180 graden.

Fet ’n bakblik in fan ongefeer 1 tot 1½ liter met 1 eetlepel oaly of smolten butter.

Ming ’t meel , bakpoeier, sout en heuning in ’n kom. Skep hest alle sonneblompitten d’r deur, hou ’n paar achter foor d’r bovenop. Giet ’t bier d’r bij en ming alles. Hoeft niet te lang. Dan de hele boel in ’t bakblik en skink de rest fan de oaly/butter d’r overhine. Bak in ‘e oven foor ongefeer 45 minuten ant ’n prikker d’r droog útkomt. Lekker befoorbeeld bij de soep met wat echte butter! Prebeer ok ‘s ’n ânder soort bier!

(neffens ’n resept fan Yvette van Boven)

Appel-griesmeelcake met vanillevla

Wat bin ik noarig?

  • 2 appels                                                                                                                           
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 500 ml vanillevla
  • 250 gr griesmeel + extra om te bestuiven
  • amandelschaafsel
  • poedersuiker
  • bakvorm ong. 28 x 18 cm, ingevet

Hoe maak ik ‘t?

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden. Snijdt de appels in vieren, verwijder het klokhuis en halveer de parten. Klop de eieren met een mixer in een kom met de suiker en olie 5 min. Voeg de bakpoeder, vla en griesmeel toe en roer goed door.
  2. Bestuif de bakvorm met wat griesmeel. Verdeel het beslag over de vorm en verdeel de plakjes appel erover. Bestrooi met amandelschaafsel en bak ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  3. Haal uit de oven en laat ca. 1 uur afkoelen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

(Allerhande)

 

logo Vrouwbuurtstermolen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.