Rogge ontbijtkoek van Rineke en wat van Else……
Wat bin ik noarig?
- 250 gram biologisch roggemeel van de Froubuurtstermolen
- 200-250 gram gedroogde abrikozen en dadels (ong. 3/4 abrikozen)
- 1 eetlepel kokosolie of boter
- 1 ei
- 4 dikke theelepels speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 6 zaden of een theelepel kardemom, gemalen
- 1 dessertlepel zuiveringszout/baking soda
- noten of pitten voor garnering, ook lekker: gehakte gemengde noten even in een pannetje roosteren met wat boter en honing
- evt. extra: gekookte zoete aardappel, pompoen of een geprakte banaan, scheut citroensap……
- cakevorm
Hoe maak ik ‘t?
- Oven voorverwarmen op 150 graden.
- Abrikozen en dadels in 250 ml water op het vuur, ong. 10 minuten laten wellen met de kokosolie. Daarna pureren.
- Alle ingrediënten mixen. Voeg meer water of een ei toe om een mooie substantie te krijgen.
- In een cakevorm doen (met bakpapier)
- Garneren met de noten of pitten
- Ongeveer 1 uur bakken op 150 graden.
- Op één zijde laten afkoelen.
- Smullen maar. Lekker met een lik echte boter!
(Rineke Dijkinga en Else)