Rogge ontbijtkoek

Rogge ontbijtkoek van Rineke en wat van Else……

Wat bin ik noarig?

  • 250 gram biologisch roggemeel van de  Froubuurtstermolen 
  • 200-250 gram gedroogde abrikozen en dadels (ong. 3/4 abrikozen)
  • 1 eetlepel kokosolie of boter
  • 1 ei
  • 4 dikke theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 6 zaden of een theelepel kardemom, gemalen
  • 1 dessertlepel zuiveringszout/baking soda
  • noten of pitten voor garnering, ook lekker: gehakte gemengde noten even in een pannetje roosteren met wat boter en honing
  • evt. extra: gekookte zoete aardappel, pompoen of een geprakte banaan, scheut citroensap……
  • cakevorm

Hoe maak ik ‘t?

  1. Oven voorverwarmen op 150 graden. 
  2. Abrikozen en dadels in 250 ml water op het vuur, ong. 10 minuten laten wellen met de kokosolie. Daarna pureren.
  3. Alle ingrediënten mixen. Voeg meer water of een ei toe om een mooie substantie te krijgen.
  4. In een cakevorm doen (met bakpapier)
  5. Garneren met de noten of pitten
  6. Ongeveer 1 uur bakken op 150 graden.
  7. Op één zijde laten afkoelen.
  8. Smullen maar. Lekker met een lik echte boter!

(Rineke Dijkinga en Else)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.